top of page

15 daagse groepsreis naar Jeruzalem september 2016


Met een groep van voornamelijk 70+ senioren maakten we een prachtige groepsreis naar Jeruzalem in Israel.

Met een groep van voornamelijk 70+ senioren maakten we een prachtige 15 daagse groepsreis naar Jeruzalem in Israël, van 7 tot en met 21 september 2016. We verbleven in het mooi verbouwde Holy Land Hotel op loopafstand van de oude stad van Jeruzalem.

We bezochten er uitgebreid en op een voor de groep aangepast en aanvaardbaar tempo o.a. de Olijfberg, hof van Getsemané, tuin van Betesda met St. Annakerk, oude stad, klaagmuurplein (begin Sabbat, Sabbatviering, Bar Mitswa), Bart Repko (wachter op de stadsmuur), Golgotha, Graftuin, Menorah en (parlementsgebouw) Knesset, Christelijke Ambassade van Jeruzalem, Ein Gedi met de Dode Zee, bron van Elisa bij Jericho.

Enkele dagen uit het programma...

7 september

Reisdag. We vlogen met Easy Jet en vertrokken om 7:15 vanaf Schiphol. Na aankomst op het vliegveld Ben Gurion werden we met onze bus naar Jeruzalem gebracht. In het hotel werden we hartelijk verwelkomd met een heerlijk glaasje limonade.

8 september

Na het ontbijt bezochten we met de OV bus de Olijfberg. Bovenop de berg vertelde reisleider Gerrit Hiemstra over de oude stad Jeruzalem en de geschiedenis van de ontwikkeling van de stad, stadsmuren en haar poorten. We zongen er het lied 'Shalu Shalom Yerushalaïm' (Bid voor de vrede van Jeruzalem).

9 september

De derde dag bezochten we de tuin van Getsémane met de Kerk van alle natiën. Daar lazen we samen uit de Bijbel het gebed wat Jezus bad in de tuin. Met een deel van de groep liep David Hiemstra via de oude stad terug naar het hotel.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page