top of page

15-DAAGSE ISRAËLREIS NAAR Eilat e.o.

Ontdek en ervaar met Groepsreizen Israël, het Beloofde Land van Gods volk, land van de Bijbel. Een unieke belevenis!
SPECIAAL VOOR SENIOREN
Meldt u zich vast aan!!!

v.a. € 2150

15
dagen
BESCHRIJVING:

MazzelTov Groepsreizen Israël organiseert onvergetelijke en betaalbare reizen en vakanties naar Israël, het Beloofde Land van Gods volk en land van de Bijbel.

In het voorjaar organiseert MazzelTov Groepsreizen bij voldoende interesse en aanmelding een 15-daagse reis naar Eilat e.o. in Israël. We verblijven in een Hotel in Eilat nabij de Rode Zee. We maken uitgebreid kennis met de bijzondere natuur en ook de woestijn in deze regio. We bezoeken tijdens onze seniorenreizen in een rustiger tempo plaatsen met Bijbelse bezienswaardigheden en ervaringen.  Zo brengen we een bezoek aan Be'er Sheva, waar zich onder andere de opgegraven bronnen van Abraham bevinden. Ook zullen we een bezoek brengen aan Mitzpe Ramon en het Ramon center met een expositie en film over het ontstaan en leven in de Negev woestijn. ook brengen we een bezoek aan het Timna Park met onder andere de nagebouwde Tabernakel. Op de verschillende plaatsen en bij bezienswaardigheden zullen we samen lezen in de Bijbel over de plaats. Hoewel deze reis in het vroege voorjaar plaatsvind zal de temperatuur meestal aangenaam zijn omdat het klimaat van Eilat subtropisch is en de Rode Zee en warme zee is met koraal. Voor de liefhebbers van zee en strand zullen we er ook gaan zwemmen bij Nationaal Park Coral Beach en is snorkelen daarbij een optie. Vanwege het rustiger tempo is deze reis uitermate geschikt en bedoeld voor senioren (55+) en minder mobiele personen. Personen in een rolstoel of ander zins hulpbehoevend dienen zelf voor deze zorg en begeleiding te zorgen.

PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF:

De reissom voor deze complete reis bedraagt € 2.150,- all-in*. (*Dit betreft een complete reis en betaling p.p. voor 1 st. handbagage 10 kg, 1 st. koffer per echtpaar/2-personen) transport in Israël, hotel o.b.v. HP en evt. toegangsprijzen. Maar excl. toeslagen voor halve koffer/1 persoonsreis, verplichte fooien, reis-, annulerings- en ziektekostenverzekeringen.)

Wat is het programma van deze reis?

Het dagprogramma van deze seniorenreis naar Eilat volgt zo spoedig mogelijk zodra dit bekend.

Ontdek daarom een voorbeeldprogramma van een andere van seniorenreis.

Hieronder treft u een voorbeeld aan van het programma van de groepsreis naar Galilea e.o. zoals deze in maart 2018 werd gemaakt. Het is een programma als voorbeeld zoals dat zou kunnen zijn: vanwege het verschil in regio en bezienswaardigheden zal het definitieve programma daarom aangepast zijn. Bij de vaststelling van een programma houden we rekening met te maken reisafstanden en daar-door lengte van reisdagen, maar ook met de gemiddelde leeftijd van de groep. Een programma is altijd onder voorbehoud en kan op locatie enigszins afwijken.

Dag 1 Reisdag (vrijdag):

Dag van vertrek. we vlucht van Schiphol-Tel Aviv. Na aankomst worden we met bagage per bus naar ons hotel in Tiberias gebracht, waar we 's avonds dineren en 's ochtends ons ontbijt nuttigen. Na diner sluiten we in overleg de dag af met een avondsluiting. Tijdens de avondsluiting zingen we enkele Opwekkings(Israël)liederen, houden een korte Bijbelstudie of overdenking en sluiten af met gebed en programma van de volgende dag. 

Dag 2 Shabbat (zaterdag):

Omdat gisteren een zware reisdag was en vandaag in Israël Shabbat gevierd wordt hebben we een ontspannen hoteldag met in de ochtend een groepsbijeenkomst voor kennismaking, informatie over de reis en regio of eventueel een korte overdenking. In de middag bent u vrij om een wandeling te maken of bijvoorbeeld per taxi (i.v.m. Shabbat rijdt er geen OV) naar het centrum te gaan.

Dag 3 Zondag (rustdag met een korte dienst); 

Vandaag is het zondag en respecteren we als rustdag met een korte dienst of samenkomst en prediking met als thema: Jezus aan het meer van Galilea.

Dag 4 Boottocht over het meer van Galilea (maandag):

\We reizen per bus (OV) naar het meer waar we indien mogelijk op een privéboot een tocht over het meer zullen maken.

Dag 5 Hoteldag met informatie over de regio (dinsdag)

We hebben vandaag nog een hoteldag met in de ochtend een bijeenkomst gericht op informatie of toelichting over de regio en plaats Tiberias. Tijdens een van de hoteldagen proberen we iemand uit het land uit te nodigen voor een presentatie van hun werkzaamheden en leven in Israël. (Voor deze reis in het bijzonder zijn er meer hoteldagen ingepland dan bijvoorbeeld een reis naar Jeruzalem omdat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers hoog is en de reisdagen naar bezienswaardigheden langer zijn omdat we meer moeten reizen in verband met de grote regio en daardoor de tot bezienswaardigheden.)

Dag 6 Bezoek aan doopplaats (Yardenit) en Beth She'an (woensdag)

Vandaag gaan we met de bus eerst naar de doopplaats in de Jordaan bij Yardenit. We staan er stil bij de doop van Jezus en kunnen wellicht een doop meemaken. Vandaar rijden we naar de archeologische opgravingen bij Beth She'an voor een bezichtiging aan het park. Tussendoor houden we een picknick als lunch.

Dag 7 Bezoek aan Akko en Carmel (Elia en de Baäl priesters) 

Vandaag maken we een mooie bustocht naar Akko. We brengen daar eerst een bezoek aan een  sierraden winkel en vervolgens bezichten we de 4000 jaar oude benedenstad. Na de lunch vertrekken we naar Haïfa, waar we door doorheen rijden en de berg oprijden met een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. We rijden door naar de plaats op de Carmel waar God zich openbaarde met vuur uit de hemel en Elia afrekende met de Baäl priesters. Na de Carmel staat een bezoek aan de opgravingen van de Tel Megiddo op het programma.

Dag 8 Rondrit over de Golan en bezoek van de Banyas

Vandaag maken we een prachtige busrit naar de Golan hoogte waar we een stop maken en het nabij gelegen Syrië kunnen zien liggen. We rijden over de Golan hoogte naar de berg Hermon in het uiterste noorden. Daar bezoeken we het prachtige natuurpark van de Banyas (de bronnen van de Jordaan). We maken een wandeling door het park langs het ontstaan van de rivier. Vandaar rijden we door de prachtige groene natuur langs de Jordaan terug naar het meer van Tiberias.

Dag 9 Vrije dag of een bezoek aan Jeruzalem (als optie): 

Vandaag is voor wie dat wenst of indien noodzakelijk een vrije dag of rustdag. Voor wie wil organiseren we per bus een reis naar Jeruzalem. We vertrekken vroeg en brengen een bezoek aan o.a. de Olijfberg, Getsemané, Bethesda, de oude stad met de Westelijke muur (bekend als Klaagmuur) en wandelen via de Damascuspoort voor een bezoek aan de Graftuin. Na dit geweldige uitstap gaan we weer met onze bus naar Tiberias.

Dag 10 Zondag (korte dienst en vrije dag)

Vandaag is het weer zondag. We ontbijten iets later en houden daarna een korte dienst. Na de dienst drinken we samen koffie op het terras van het hotel. Daarna is iedereen vrij.

Dag 11 Bezoek aan Nazareth (maandag)

Vandaag rijden we per bus een mooie route naar Nazareth en brengen er een uitgebreid bezoek aan Nazareth Village (een nagebootst dorp met leven in tijdens de Bijbelse periode). We rijden daarna via Kana weer terug naar Tiberias.

Dag 12 Hoteldag met informatie over steden of regio (dinsdag).

Dag 13 Bezoek aan Tabga, berg van Zaligsprekingen en Kapernaüm (woensdag)

Vandaag brengen we een bezoek aan Tabgha (de plek aan het meer van de wonderbare spijziging), de berg van de Zaligsprekingen en Kapernaüm. We bekijken daar de opgravingen van o.a. een oude Synagoge en het huis van Petrus. Daarna rijden we door via de oostkant om het meer.

Dag 14 Vrije dag (donderdag).

Deze laatste volle dag is een vrije dag. Een alternatief was dat men (als optie) een ontspannen dag kon beleven door de warmwaterbronnen en baden te bezoeken. Dus bus (OV) die voor het hotel stopt brengt u er naartoe. 

Dag 15 Reisdag (vrijdag)

terugreis per bus naar Tel Aviv; vandaar vliegen we terug naar Amsterdam.

Klik hier voor het bestand met reisprogramma (als voorbeeld)

(Let op: bestand betreft Jeruzalemreis van september 2016)

MELDT U VAST AAN!!!
Reisplan volgt bij voldoende aanmelding
Nog slechts 4 plaatsen beschikbaar...
voorjaar 2024
Vertrek: ca. 8 januari
15 dagen met vertrek
in januari/februari.
 
 PLANNING (overzicht alle reizen):

 

      2023​

 

Staat uw gewenste reisdatum er (nog) niet tussen?

Meldt u dan toch zonder kosten of verplichtingen vrijblijvend aan

per mail (via info@mazzeltovreizen.nl of klik hier voor het Aanmeld

formulier) onder vermelding van uw naam, leeftijd, reis naar keuze

en uw gewenst reisperiode of maand voorkeur. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 16 personen) plannen we de reis alsnog

en krijgt u een aanbod per mail waarop u binnen een gestelde

termijn op kunt reageren. 

  • instagram-new-2016-logo-D9D42A0AD4-seeklogo_com
  • Facebook Social Icon
bottom of page