top of page

15-DAAGSE ISRAËLREIS NAAR Galilea e.o.

Ontdek en ervaar met Groepsreizen Israël, het Beloofde Land van Gods volk, land van de Bijbel. Een unieke belevenis!
SPECIAAL VOOR SENIOREN EN MINDER MOBIELEN
Meldt u zich vast aan!!!

v.a. € 2150

15
dagen
BESCHRIJVING:

MazzelTov Groepsreizen Israël organiseert onvergetelijke en betaalbare reizen en vakanties naar Israël, het Beloofde Land van Gods volk en land van de Bijbel.

In het voorjaar of najaar organiseert MazzelTov Groepsreizen bij voldoende interesse en aanmelding een 15-daagse reis naar Galilea e.o. in Israël. Speciaal voor (oudere) senioren en minder mobiele personen. We verblijven zeer waarschijnlijk in maximaal één Hotel in of nabij Tiberias en nabij het meer van Galilea. Tijdens deze unieke en ontspannende reis 

maakt u uitgebreid kennis met de prachtige natuur en vegetatie in deze regio, zoals de vele aangeplante bomen. We bezoeken in een rustig tempo vele Bijbelse plaatsen met bijzondere bezienswaardigheden en ervaringen, zoals als het meer van Galilea, de doopplaats van Johannes de Doper, Kapernaüm, Nazareth, de berg Karmel (bekend van Elia), dorpje Kana (van de bruiloft), de Golanhoogte en de grens met Syrië. Op de verschillende plaatsen en bezienswaardigheden zullen we samen lezen in de Bijbel over die plaats. Vanwege het rustige tempo is deze reis uitermate geschikt en bedoeld voor senioren (65+) en minder mobiele personen. Personen in een rolstoel dienen zelf voor begeleiding te zorgen.

PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF:

De reissom voor deze complete reis bedraagt € 2.150,- all-in*. (*Dit betreft een complete reis en betaling p.p. voor 1 st. handbagage 10 kg, 1 st. koffer per echtpaar) transport in Israël, hotel o.b.v. HP en evt. toegangsprijzen. Maar excl. toeslagen voor halve koffer/1 persoonsreis, verplichte fooien, reis-, annulerings- en ziektekostenverzekeringen.)

Klik hier voor een flyer van deze reis

Ontdek het (voorbeeld) reisprogramma

Hieronder treft u een voorbeeld programma voor deze groepsreis aan. Het is gebaseerd op het programma van de groepsreis in maart 2018. Bij de vaststelling van een dagprogramma houden we rekening met te maken reisafstanden en daardoor lengte van reisdagen, maar ook met de gemiddelde leeftijd en mobiliteit van de groep. Bij senioren reizen zijn de groepen wat kleiner en mede vanwege de duur van de reis is daardoor de prijs iets hoger dan een 11-daagse rondreis, maar relatief minder duur.

Voorbeeld programma:

Dag 1 Reisdag (vrijdag):

Dag van vertrek. we vlucht van Schiphol-Tel Aviv. Na aankomst worden we met bagage per bus naar ons hotel in Tiberias gebracht, waar we 's avonds dineren en 's ochtends ons ontbijt nuttigen. Na diner sluiten we mogelijk en in overleg de dag af met een avondsluiting. Tijdens de avondsluiting zingen we enkele Opwekkings(Israël)liederen, houden we een korte studie of overdenking en sluiten af met gebed en programma van de volgende dag. 

Dag 2 Shabbat (zaterdag):

Vandaag wordt in Israël Shabbat gevierd. Het kan zijn dat we gezamenlijk een Messiaanse gemeente of dienst bezoeken. Maar het kan ook zijn dat we vanwege de voorgaande reisdag een ontspannen hoteldag hebben met in de ochtend een groepsbijeenkomst voor nadere kennismaking en met meer informatie over de reis en regio. Als we een hoteldag hebben drinken we gezamenlijk koffie op het terras van het hotel. In de middag bent u dan vrij om een wandeling te maken of bijvoorbeeld per taxi (i.v.m. Shabbat rijdt er geen OV) naar het centrum te gaan.

Dag 3 Zondag (rustdag met een korte dienst); 

Vandaag is het zondag en respecteren we als rustdag met een korte dienst of samenkomst met een korte prediking met als thema: Jezus aan het meer van Galilea. Na de dienst drinken we koffie en bent u de rest van de dag vrij. Op zondag zijn de winkels gewoon geopend.

Dag 4 Boottocht over het meer van Galilea (maandag):

\We reizen per bus (OV) naar het meer waar we indien mogelijk op een privéboot een tocht over het meer zullen maken.

Dag 5 Hoteldag met informatie over de regio (dinsdag)

We hebben vandaag nog een hoteldag met in de ochtend een bijeenkomst gericht op informatie of toelichting over de regio en plaats Tiberias. Tijdens een van de hoteldagen proberen we iemand uit het land uit te nodigen voor een presentatie van hun werkzaamheden en leven in Israël. (Voor deze reis in het bijzonder zijn er meer hoteldagen ingepland dan bijvoorbeeld een reis naar Jeruzalem omdat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers vaak hoog is en de reisdagen naar bezienswaardigheden langer zijn omdat we meer moeten reizen vanwege de grote regio en daardoor de tot bezienswaardigheden.)

Dag 6 Bezoek aan doopplaats (Yardenit) en Beth She'an (woensdag)

Vandaag gaan we met de bus eerst naar de doopplaats in de Jordaan bij Yardenit. We staan er stil bij de doop van Jezus en kunnen wellicht een doop meemaken. Vandaar rijden we naar de archeologische opgravingen bij Beth She'an voor een bezichtiging aan het park. Tussendoor houden we een picknick als lunch.

Dag 7 Bezoek aan Akko en Carmel (Elia en de Baäl priesters) 

Vandaag maken we een mooie bustocht naar Akko. We brengen daar eerst een bezoek aan een  sierraden winkel en vervolgens bezichten we de 4000 jaar oude benedenstad. Na de lunch vertrekken we naar Haïfa, waar we door doorheen rijden en de berg oprijden met een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. We rijden door naar de plaats op de Carmel waar God zich openbaarde met vuur uit de hemel en Elia afrekende met de Baäl priesters. Na de Carmel staat een bezoek aan de opgravingen van de Tel Megiddo op het programma.

Dag 8 Rondrit over de Golan en bezoek van Caesarea Filippi (de Banyas)

Vandaag maken we een prachtige busrit naar de Golan hoogte waar we een stop maken en het nabij gelegen Syrië kunnen zien liggen. We rijden over de Golan hoogte naar de berg Hermon in het uiterste noorden. Daar bezoeken we bij het bijbelse Caesarea Filippi ook het prachtige natuurpark van de Banyas (de bronnen van de Jordaan). We maken een wandeling door het park langs het ontstaan van de rivier. Vandaar rijden we door de prachtige groene natuur langs de Jordaan terug naar het meer van Tiberias.

Dag 9 Vrije dag of een bezoek aan Jeruzalem (als optie): 

Vandaag is voor wie dat wenst of indien noodzakelijk een vrije dag of rustdag. Voor wie wil organiseren we per bus een reis naar Jeruzalem. We vertrekken vroeg en brengen een bezoek aan o.a. de Olijfberg, Getsemané, Bethesda, de oude stad met de Westelijke muur (bekend als Klaagmuur) en wandelen via de Damascuspoort voor een bezoek aan de Graftuin. Na dit geweldige uitstap gaan we weer met onze bus naar Tiberias.

Dag 10 Zondag (korte dienst en vrije dag)

Vandaag is het weer zondag. We ontbijten iets later en houden daarna een korte dienst. Na de dienst drinken we samen koffie op het terras van het hotel. Daarna is iedereen vrij.

Dag 11 Bezoek aan Nazareth (maandag)

Vandaag rijden we per bus een mooie route naar Nazareth en brengen er een uitgebreid bezoek aan Nazareth Village (een nagebootst dorp met leven in tijdens de Bijbelse periode). We rijden daarna via Kana weer terug naar Tiberias.

Dag 12 Hoteldag met informatie over steden of regio (dinsdag).

Dag 13 Bezoek aan Tabga, berg van Zaligsprekingen en Kapernaüm (woensdag)

Vandaag brengen we een bezoek aan Tabgha (de plek aan het meer van de wonderbare spijziging), de berg van de Zaligsprekingen en Kapernaüm. We bekijken daar de opgravingen van o.a. een oude Synagoge en het huis van Petrus. Daarna rijden we door via de oostkant langs Bethanië om het meer.

Dag 14 Vrije dag (donderdag).

Deze laatste volle dag is een vrije dag. Een alternatief was dat men (als optie) een ontspannen dag kon beleven door de warmwaterbronnen en baden te bezoeken. Dus bus (OV) die voor het hotel stopt brengt u er naartoe. 

Dag 15 Reisdag (vrijdag)

Terugreis per bus naar Tel Aviv; vandaar vliegen we terug naar Amsterdam.

Klik hier voor het bestand met reisprogramma (als voorbeeld)

(Let op: bestand betreft Jeruzalemreis van september 2016)

Nog slechts 4 plaatsen beschikbaar...
MELDT U VAST AAN!!!
Reisplan volgt bij voldoende aanmelding
voor-/najaar 2023/2024
15 dagen met vertrek
ca 25 april 2023* VRIJ
* 15-daagse seniorenreis naar Israël Tiberias en Jeruzalem  
 PLANNING (overzicht alle reizen):

 

      2023​

 

Staat uw gewenste reisdatum er (nog) niet tussen?

Meldt u dan toch zonder kosten of verplichtingen vrijblijvend aan

per mail (via info@mazzeltovreizen.nl of klik hier voor het Aanmeld

formulier) onder vermelding van uw naam, leeftijd, reis naar keuze

en uw gewenst reisperiode of maand voorkeur. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 16 personen) plannen we de reis alsnog

en krijgt u een aanbod per mail waarop u binnen een gestelde

termijn op kunt reageren. 

  • instagram-new-2016-logo-D9D42A0AD4-seeklogo_com
  • Facebook Social Icon
bottom of page