top of page

Is Israël wel veilig?

Is NU reizen naar Israël wel veilig?

Dit is veelal de eerste en meest gestelde vraag die mij gesteld wordt. En heel begrijpelijke gedachte en vraag. Zeker als je de berichtgeving van de media op televisie, radio en via internet mag geloven is Israël niet zo veilig.

Als MazzelTov Reizen durven wij wel het tegenovergestelde te beweren. Uit ervaringen van vele jaren aan reizen naar Israël weten wij dat Israël niet gevaarlijker is dan gemiddeld andere landen. Misschien is Israël wel veiliger dan alle andere landen.

Gekleurde media

De meeste mensen weten wel dat de media in het algemeen gekleurd is en worden er berichten verslagen veelal vanuit een links politieke achtergrond, met veel anti-christelijke, antisemitistisme en anti-Israël (en veelal pro Palestijnse en pro-Arabische) berichten.

In Nederland meer bomaanslagen dan in Israël

Als ik het nieuws en de media in Nederland volg dan zie ik dat er de afgelopen jaren in Nederland steeds meer bomaanslagen (bij woningen en winkels) plaatsvinden dan in het openbare leven van Israël. In 2023 waren er in het voorjaar al meer dan 80 bomaanslagen alleen in de regio van Rotterdam! Gaan we dan ook niet meer naar Rotterdam en andere steden in de wereld, zoals Amsterdam, Parijs, London of New York. In al deze steden en vele steden wereldwijd horen we regelmatig over grote demonstraties, (bom)aanslagen, moorden en gangster of drugs groepen die aanslagen plegen. Gaan we dan ook niet meer naar die steden? Nee, niets is minder waar.

Hoe zit het met onze reizen...

De reizen die MazzelTov organiseert bezoeken in principe nooit de gebieden waar het gevaarlijker of onrustiger is dan gemiddeld. Zo bezoeken we geen specifieke plaatsen in de Westbank of om of nabij de Gazastrook! Verder geldt dat we tijdens de reis altijd contact houden met de overheid (via de busorganisatie) en zullen we indien nodig op bepaalde momenten sommige plekken (moeten) mijden. We zorgen voor een veilige en plezierige reis. Zo mijden we ook bepaalde natuurgebieden en wadi's omdat er onverwachts plotseling water kan stromen. Dit kan gebeuren als er bijvoorbeeld soms wel 100 km verderop veel regen is gevallen, zonder dat je het ziet of merkt in droge gebieden.

Voor de goede orde. Onze reizen bezoeken de veilige en mooie gebieden met goede bezienswaardigheden. De gebieden waar het wel eens onrustig is daar komen we eigenlijk niet in de buurt. Juist omdat er ook nagenoeg geen bezienswaardigheden zijn die van belang zijn voor onze unieke Bijbels Christelijke groepsreizen.

bottom of page