top of page

12-DAAGSE BEMOEDIGINGSREIS ISRAËL

Ontdek en ervaar met MazzelTov Reizen Israël, het Beloofde Land van Gods volk, land van de Bijbel. Een unieke belevenis!
BESCHRIJVING:

12-daagse Bemoedigingsreis naar Israël (Project St. Hands to Help)

"Troost, troost, Mijn volk, zal uw God zeggen"

MazzelTov Reizen organiseert in samenwerking met Stichting "Hands to Help" een speciale unieke bemoedigingsreis naar Israël.

 

Deze bemoedigingsreis is onderdeel van een speciaal project van de stichting en heeft als doel mensen in Israël te bemoedigen. Door deelname aan deze reis neemt u automatisch deel aan dit project. Daarnaast zult u tijdens de reis onderweg vele bezienswaardigheden tegenkomen en daarbij unieke Bijbelse ervaringen en beleven. 

 

MazzelTov Reizen heeft als doel zoveel mogelijk mensen mee te nemen naar Israël, het beloofde land van Gods volk. Daarom  organiseert zij onvergetelijke betaalbare reizen en vakanties naar Israël.

Israël – De reis van je leven

Iedereen die ik ken hoopt er ooit een keer heen te gaan. En als je dan gaat, dan wil je ook dat het een onvergetelijke indruk op je achter laat.

 

Dat hielden wij in onze gedachten toen wij deze reis begonnen te bedenken. Zelf ben enkele keren in het Beloofde Land geweest. Ik deed er vele indrukken op. Ik herinner mijn eigen verbazing nog toen ik in de huurauto op de snelweg reed en een wegwijsbord met daarop 'Dode Zee' zag: de Bijbelse geschiedenis komt tot leven in Israël.

 

Dat is wat we met deze reis beogen: een onvergetelijke ervaring met het land waar God Zelf begon met het schrijven van onze geschiedenis.

 

Bemoedigingsproject

Deze reis wordt als speciaal project georganiseerd door de stichting Hands to Help. Het doel van de reis is Israël en de inwoners te bemoedigen. Het doel van Stichting Hands to Help is om mensen in beweging te zetten voor het Evangelie. Door uw deelname aan dit reisproject ondersteunt u ons doel en brengt u een zegen en bemoediging aan het land en de mensen. Dit doel voeren we samen uit tijdens de reis en de vele bezienswaardigheden die u bezoekt en de onvergetelijke indrukken die u opdoet. 

 

MazzelTov Reizen

De reis zal worden gefaciliteerd door MazzelTov Reizen. MazzelTov reizen heeft jarenlange ervaring in het organiseren van groepsreizen. En met hun kennis en ervaring wordt deze reis toegankelijk voor bijna alle leeftijden en mensen met een ‘normale conditie’. Stg. Hands to Help heeft op verschillende plaatsen in Israël contacten die wij zullen ontmoeten voor een bemoediging. Tijdens deze ontmoetingen zullen zij ons stukje bij beetje dingen over het land leren die voor de gewone toerist verborgen blijven. Wil je meer, ga dan mee!

 

Veel te zien...

Israel is een zeer indrukwekkend land waar enorm veel te zien is. Uit die veelheid van aanbod maakten wij een selectie. We geloven dat deze 12-daagse reis een selectie biedt die de deelnemers zal raken. Hebben we je aandacht? Dan volgen hier de data, opzet programma en prijsgegevens.

 

Wanneer?

Deze unieke bemoedigingsreis staat gepland voor de 2e en 3e week november 2020 (exacte vertrekdatum wordt nog nader vastgesteld). Data om rekening mee te houden: 9-20 november 2020 of 13-24 november 2020

 

Waar gaan we naartoe?

We bezoeken deze reis o.a. plaatsen of bezienswaardigheden in Silo, de berg Gerizim, Galilea met de berg Karmel, Nazareth, Tiberias (met heet meer van Galilea), Caesarea Filippi bij Dan met de Banyas, de Golanhoogte, Bet She’an, de Jordaan (met een doopplaats), Dode Zee (met En Gedi en drijven in de Dode Zee) en Jeruzalem (met mogelijk de Olijfberg, Westelijke muur (bekend als Klaagmuur), de oude stad, de Graftuin en een Joodse markt. We verblijven waarschijnlijk in hotels in Ariël (het enige Joodse dorp in de West Bank), Tiberias, nabij Jericho en Jeruzalem.

 

Toegankelijkheid

Tijdens de reis zitten we veel in de bus naar onze contacten en de bijzondere plaatsen en bezienswaardigheden. De reis is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan wandelen. We houden tijdens de reis rekening met elkaar. Waar jongeren actiever zijn en alle wandelingen door de parken kunnen maken en bijvoorbeeld doorlopen naar de Banyas (bronnen van de Jordaan) of bij En Gedi naar de hoogste watervallen kunnen lopen, kunnen de ouderen of minder mobiele personen rustiger aan doen en vaker even in het zonnetje zitten op een gezellig terras of zelfs gaan zitten schilderen in het zonnetje.

 

Wat kost deze reis?

Doordat het deel uitmaakt van een speciaal project zonder winstdoelstelling kunnen we de prijs voor deze 12-daagse reis scherp aanbieden.

 

Normale prijs: € 1.975,-

Project-/Gemeente-actieprijs: € 1.850,-*

 

Wat zit bij de reis inbegrepen?

MazzelTov Reizen biedt en organiseert complete Bijbels Christelijke all-in reizen naar Israël.

  • Retourvlucht van Amsterdam/Eindhoven naar Tel Aviv

  • Vervoer met een vaste bus gedurende de hele reis (m.u.v. Jeruzalem).

  • 11 overnachtingen in goede hotels op 4 locaties op basis van halfpension (2 maaltijden per dag: ontbijt en avondeten: hotelkwaliteit!)

  • Inclusief alle entrees en toegang tot evenementen en bezichtigingen (Nazareth Village, Silo en Bet She’an)

  • Een eigen gids gedurende de hele reis.

Bemoedigingsreis

Zoals gezegd beantwoord deze reis aan de doelstelling van de stichting Hands to Help. Omdat de stichting Hands to Help een ANBI, is de bijdrage voor de reis in de vorm van een gift aan het project bemoedigingsreis. Deze gift bedraagt minimaal de reisbijdrage maar mag ook graag meer zijn ter bemoediging van onze contacten aan deze reis. Alle giften voor dit project zijn voor de belasting aftrekbaar als ANBI-gift: da's mooi meegenomen!

 

Zoals aangegeven is zal het bezoeken van lokale gemeenten en gelovigen onderdeel van deze reis zijn. Ook is het mogelijk om giften te doen aan deze projecten. Deze giften kunnen ook via de stg Hands to Help worden ingeboekt en zijn dan ook aftrekbaar voor de belasting.

Is Israël wel veilig?

Ten slotte de vraag die velen zich als eerste afvragen (en zeker heel belangrijk): is Israël wel veilig om naar toe te reizen? Waar komt deze vraag vandaan? Door de vele 'negatieve' nieuwsberichten en daarmee veelal een heel eenzijdig en slechts een klein fragment van het totaal ontstaat er een beeld alsof Israël niet veilig zou zijn. Het tegendeel is waarheid! Als reisorganisator durf ik te stellen dat er geen land op aarde veiliger is dan Israël. Als christen mogen we geloven dat de God Israël haar Bewaarder is en haar beschermt. De nieuwsberichten over onlusten (in de West Bank en Gaza) en de vele raketten die worden afgeschoten vanuit Gaza bevinden zich ver buiten bereik van de plekken waar onze reis naartoe gaat. Tijdens onze reizen vragen wij de mensen altijd of ze ook enige dreiging ervaren, maar dit is nooit het geval! Zelfs niet toen we in mei 2019 rondreisden terwijl er meer dan 700 rakketten werden afgevoerd. Als u op het vliegveld Ben Gurion aankomt ziet u geen militairen en nauwelijks onderweg in het land, behalve bij de grens(posten). Israëls militairen zijn opgeleid om mensen te helpen en niet om ze te bedreigen. Zo helpen ze overal in de wereld in gebieden waar grote (natuur)rampen plaatsvinden zoals bijvoorbeeld met aardbevingen. Ze bouwen er vaak noodziekenhuizen waar zelfs mensen uit lokale ziekenhuizen worden geholpen. 

 

Als u ervoor kiest om mee te gaan naar Israël en daardoor hen te zegenen, beloofd de God van Abraham, Izaäk en Jacob, de God van Israël en dus onze God dat Hij u zal zegenen! 

 

Meld u direct aan en moedig ook vrienden of kennissen aan om mee te gaan. Dit reisproject kan alleen doorgaan bij voldoende giften of deelnemers!

 

Shalom en L’ Hitraot! (tot ziens!)

Voor contact met St. Hands to Help

Ga direct naar de website van 'Hands to Help' (Klik hier)

 

ALLE PRIJZEN ZIJN ALL-IN*:

*All-in bij MazzelTov betreft een complete reis en betaling per persoon (op basis van twee personen per kamer) voor vliegticket (standaard incl. 1 st. handbagage (10 kg), 1 st. koffer per echtpaar/reizend tweetal (bij minder dan 18 reizigers!), excl. eventuele (halve) koffer toeslag bij 1 koffer per persoon of alleengaande reiziger), transport en vervoer in Israël (uitgaande van het reisprogramma), hotel(s) en verzorging o.b.v. halfpension en eventuele toegangs- of entreeprijzen (van het reisprogramma). Maar exclusief (1-persoons) toeslagen, verplichte groepsfooien(pot), reis-/annulerings- en ziektekostenverzekeringen. Ook kan er bij latere aanmelding een toeslag voor het vliegticket gelden. Alleen bij voldoende deelnemers kan een reis tegen genoemde prijs doorgaan. Bij te weinig deelnemers kan een reis doorgaan indien alle deelnemers bereid zijn tot betaling van een meerprijs.

Bekijk of Print onze Rondreis flyer 2019 (Klik hier) 

   € 1975

v.a. € 1850

12
dagen
VOOR DEZE REIS ZIJN NOG VOLDOENDE PLAATSEN
november 2021
Vertrekweek 45 (ca. 8/12 nov.)
exacte data volgen!
 PLANNING (overzicht alle reizen):

 

       2021 

  • september RONDREIS / Loofhuttenfeest NIET ivm Corona

  • oktober SENIORENREIS NETANYA/JERUZALEM VRIJ

  • november BEMOEDIGINGREIS ISRAEL MIDDEN ZUID VRIJ

  • november RONDREIS MIDDEN ZUID BESLOTEN GROEP

      2022

 

Staat uw gewenste reisdatum er (nog) niet tussen?

Meldt u dan toch zonder kosten of verplichtingen vrijblijvend aan

per mail (via info@mazzeltovreizen.nl of klik hier voor het Aanmeld

formulier) onder vermelding van uw naam, leeftijd, reis naar keuze

en uw gewenst reisperiode of maand voorkeur. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 16 personen) plannen we de reis alsnog

en krijgt u een aanbod per mail waarop u binnen een gestelde

termijn op kunt reageren. 

Damascus Poort

Dagprogramma

Ga je naar Israël, dan wil je het liefst ook het hele land zien. Wij geloven dat het bezoeken van alles ten noorden van Jeruzalem aardig in de buurt komt van het zien.

 

Dag1

We starten onze reis daarom in het 'hart van Israel' ofwel het heartland. Vanuit Ariel bezoeken wij onder meer Silo waar het volk Israel bij het betreden van het beloofde land de tabernakel bouwde.

 

Dag 3

Daarna reizen we door naar het noorden. We schikken ons in ons nieuwe hotel in Tiberias.

 

Dag 4

Vandaag reizen we naar Golan. Onderweg pikken wij een lokale Joodse broeder op. Hij vertelt ons over zijn leven en hoe het is om als Messiaanse Jood in Israel te leven. We zien de gemeenschap van de Druzen aan ons voorbij gaan. En dan komen we aan bij Bental. Daar drinken we koffie en kijken uit over Syrie waar we de gevolgen van de oorlog nog goed voelbaar zijn.

 

Dag 5

We rijden naar Nazareth en bezoeken Nazareth Village. In Nazareth wonen inheems Arabische inwoners van het land. Nazareth Village wordt onderhouden door vrijwilligers uit de hele wereld. Praat rustig met gidsen en medewerkers. Ze vertellen je graag hun verhaal.

 

Dag 6

We gaan langs de Jordaan vallei terug naar het zuiden en komen aan op onze volgende locatie: hotel Jericho Village Resort nabij Jericho.

 

Dag 7

We bezoeken vandaag de omgeving van de Dode Zee, met een doopplaats in de Jordaan, de bron van Elisa (nabij Jericho), En Gedi (de plek waar David voor Saul schuil hield in de grot) en Ein Bokek waar we zullen drijven in de Dode Zee.

 

Dag 8 tot 12

De laatste dagen brengen we door in Jeruzalem: het hart van Israël en het oog van de hele wereld. Voor velen zal dit het hoogtepunt van de reis zijn. We brengen hier meerdere dagen door met verschillende programma opties. We willen hierbij rekening houden met individuele wensen en gaan niet teveel vooraf invullen. Een toer met Jeruzalem kenner en missionair bevlogen Koen Janush, De klaagmuur, de catacomben, de olijfberg, Golgotha of de graftuin. Alle opties zijn bespreekbaar... Het leukste is dat je elkaar in de avond weer ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen: zo maak je samen alles mee.

bottom of page